Het meer van Bolsena is één van de grootste kratermeren van Europa (113 km2).
Het ligt tussen Florence en Rome, bij het 'drielandenpunt' van de provincies Toscane, Umbrië en Lazio.

Het weidse en diepe meer met z'n heldere schone water heeft prima stranden. Er zijn mogelijkheden te over om te zwemmen, te zonnebaden, te surfen of te zeilen, of een boottocht te maken (evt. met een rondleiding op het eiland Bisentina).

Het meer - ietwat afgelegen van het drukke stadsleven - alsook de landelijke rustige omgeving, de vriendelijke gastvrijheid en de eeuwenoude dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan, dit alles nodigt uit voor een bezoek aan deze streek ... bezoek aan deze streek ... en het is een aanleiding om er een tijdje te
blijven!

Niet ver ten noorden van het meer ligt het natuurbeschermingsgebied Monte Rufeno, alsmede het schilderachtige kasteeldorp Torre Alfina en het middeleeuwse stadje Acquapendente.

Voor uitstapjes in de omgeving zijn er diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld:
  • een dagje stad: Orvieto, Rome, Siena, Florence, enz.
  • het park met de monsterbeelden bij Bomarzo
  • het romantische dorp Civita di Bagnoregio, dat slechts te voet, over een hangbrug, te bereiken is
  • de Villa Lante in Bagnaia, een prachtig Renaissanceslot
  • de mystieke Tarot-tuin van Niki De Saint Phalle
  • de graven van de Etrusken en het museum in Tarquinia
  • een boottocht over het Bolsenameer, evt. in combinatie met een rondleiding op eiland Bisentina (de voormalige pauselijke zomerresidentie).

Een heel speciaal genoegen bieden de warme zwavelbronnen, bijvoorbeeld die bij Saturnia.
De Tirreense zee (de Italiaanse westkust) is per auto in een uur bereikbaar. Er zijn stranden, en de zee is geschikt om in te zwemmen.
Ook wandelaars, toerfietsers, mountainbikers en motorrijders komen in deze omgeving volop aan hun trekken, evenals de watersporters!Klik hier voor Aroute-gegevens in PDF-formaat, die u kunt printen.

Startpagina